събота, 14 юни 2008 г.

Плаж Ябанаки (Yabanaki), Варкиза, Атина

Хубав плаж с много ситен пясък, достатъчно пространство между чадърите, бистра и чиста вода с пясъчно дъно - това е Ябанаки (Варкиза/Varkiza). Намира се на около 30 минути от центъра на Атина. Пътя е панорамен. Малко преди Варкиза е градчето Воулягмени (Vouliagmeni). Там се намира и езерото Воулягмени (lake Vouliagmeni).

Входното билетче е 7 евро през уикенда и 6 евро през седмицата. В комплекса има детски парк за забавления, много заведения, водни спортове. Има и няколко бунгала, наричат ги кабини (Cabanaki/Καμπανεσ), обзаведени с всичко необходимо, но те се отдават само през деня от 8 сутринта до 8 вечерта! Разни хора, разни идеали! Водните спортове са водни ски, сърф, банан, уиндсърф, водно колело... засега за тези се сещам. Има и плажен волейбол. Но не си мислете че това всичко е безплатно! Всичко се плаща на час както и плажния волейбол. Има и уроци по съответните водни спортове. Също така през уикенда шезлонзите се плащат - 4.5 евро.

Този плаж наистина е много хубав и приятен, но ако мислите да го посетите е хубаво да си подготвите доста пари, особено ако е събота или неделя.
За двама човека за събота ще са ви необходими:

Вход: 14 евро
Шезлонзи 2 бр.: 9 евро
Кафе, вода, сандвичи за двама: 15 евро
--------------------------------------
40 евро

Ако сте с кола добавете и около 3 евро такса път и бензин.

Ето и официалния сайт на комплекса Ябанаки, Варкиза.

Приятен плаж на тези, които мислят да го посетят.

Очаквам коментарите Ви! :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар