неделя, 1 юни 2008 г.

Плажовете на Атина

Плажовете на Атина. Не ходете на плаж в Атина - по-конкретно става въпрос за плажовете на спирките на трамвая Каламаки и Едем. За останалите плажове незнам, но гърците казват че ходят на плаж само по островите - вадете си изводите сами.

Та за плажовете Едем и Каламаки. Не бях ходила на по-мръсен плаж. За сравнение мога да кажа, че приличат на Варненския плаж, но доста по-мръсен, а водата мътна, мътна. На плажа се събират доста имигранти (от арабски произход най-вече). Повечето от тях направо по слипове, бански не се признава. Амбулантните търговци не липсваха. През 5 минути минаваха. Предлагат бански, хавлии, поли, блузи, къси гащи, обици герданчета, гевреци, царевица и т.н. Имаше едни хора, които си бяха взели кашон някъде с размери 60х60, където си слагаха главата да им е на сянка! Друго което ме отврати беше че малцина бяха хората, които си събираха боклуците след себе си! Навсякъде имаше пластмасови бутилки, чаши, сламки и т.н. На Каламаки има 2 плажа единия е платен. Тръгнахме към него с идеята че ще е по-чист и няма да е гъсто населен. Изненада, входа е 8 евро на човек през почивните дни, като в него се включва чадър и шезлонг, ноооо забележете - ако има свободни. Как пък не! Да не сме луди да дадем по 8 евро на човек, та билета о. Егина до Атина е 8-9 евро и там плажовете са чисти с кристална вода. И се виждаше че доста пренаселен. Отидохме на безплатния плаж и естествено там циганията е голяма. За чиста вода само може да си мечтаят хората. Безплатния от платения плаж на Каламаки ги разделя само една мрежа, за да немогат хората от безплатния плаж да преплуват до платения. Ок, но ако безплатния е мръсен и водата също, как се очаква платения да е чист?

На плажът Едем точно до едните душове има огромна кофа с боклуци, която беше пълна до горе и леко понамирисваше.

Ние повече няма да ходим на плаж в Атина и се надявам да не видя никога такъв плаж в България.

Съжалявам че не си носих фотоапарата за да публикувам и снимки.

2 коментара:

  1. Хващаш експресен автобус Е22 и слизаш на тази
    ΛΙΜΝΗ спирка и там е райско място . Има и малка плажна ивица с ситни камъчета и много скали , но има специално пригодени места къде да седнеш или легнеш . Там е повече от супер . До Варкиза има хиляди места,аз моето съм си го намерил и ходя редовно там :) ето и малко снимки https://www.facebook.com/media/set/?set=a.3067450001541.2120387.1122293222&type=3

    ОтговорИзтриване
  2. Чак сега видя , че статията е написана на 01 ЮНИ 2008, НЕДЕЛЯ,но няма промяна по плажовете и днес. Дори има и използвани игли от наркомани по плажа на Каламаки .

    ОтговорИзтриване